Καλλιόπη Καπνουτζή, Ψυχοθεραπεία, Ψυχανάλυση, Οικογενειακή Θεραπεία, Ομαδική Ανάλυση

Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεία

Θεραπεία πρόσωπο με πρόσωπο: Είναι μια θεραπεία υποστηρικτική στον θεραπευόμενο, αναδεικνύοντας κυρίως τις δυνατότητές του στο εδώ και τώρα.

Βασίζεται στο ότι, το σύμπτωμα είναι το αποτέλεσμα των συγκρούσεων μέσα μας, ακόμα και αν η «ταλαιπωρία» φαίνεται να προκαλείται από εξωγενείς παράγοντες.

Ψυχανάλυση

Η ψυχανάλυση είναι η θεραπεία που ο «ασθενής» βρίσκεται ξαπλωμένος χωρίς να μπορεί να δει, κατά την ώρα της θεραπείας τον αναλυτή του.

Η θέση αυτή βοηθάει στο να μπορεί να χαλαρώσει και να μιλήσει πιο ελεύθερα για αυτά που τον απασχολούν, εμπειρίες του, αλλά κυρίως για τον εαυτό του.

Η ερώτηση τελικά γίνεται επερώτηση του εαυτού, και το ταξίδι «προς τα μέσα», με χιλιάδες καινούρια τοπία που είμαστε εμείς, δεν μπορεί παρά να είναι συναρπαστικό.

Οικογενειακή Θεραπεία – Θεραπεία Ζεύγους

Η θεραπεία έχει σα σκοπό να διευκολύνει και τα δύο μέλη του ζευγαριού να επικοινωνήσουν μεταξύ τους να διαλευκάνουν τις αντιθέσεις τους και να φτιάξουν ένα συναισθηματικό περιβάλλον καλύτερο για τους ίδιους και τα παιδιά τους.

Σε φάσεις διαζυγίων η θεραπεία θα βοηθήσει τη διαδικασία να γίνει πιο ομαλή.

Πολλές φορές, βλέπουμε συμπτώματα στα παιδιά που εξαφανίζονται όταν οι γονείς τους μίλησαν γι’ αυτό. Τυχαίο;

Ομαδική Ανάλυση

Η θεραπεία εδώ βασίζεται στην λογική και την αποτελεσματικότητα της ομάδας.
Δημιουργείται μία ομάδα θεραπευόμενων στην οποία συμμετέχει ο αναλυτής ως Leader.

Η ομάδα μας βοηθάει να αισθανθούμε ασφαλής και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για τον εαυτό μας.

Είναι μια οικονομικότερη λύση γι’ αυτούς που θέλουν να καταλάβουν τον εαυτό τους στο πλαίσιο της ομάδας, όπως δηλαδή καταλαβαίνουμε τον εαυτό μας μέσα στην οικογένεια, την εργασία και την κοινωνία.